SESSIONS LP #4 “MASTER OF PUPPETS” DE METALLICA A CÀRREC DE BUSI BUSQUÉ (CrisiX)

Dijous 24 de gener de 2019


Hora: 19.00 h
Durada: 2 h
Preu: GRATUÏT
A càrrec de: Busi Busqué (CrisiX)
Lloc: Centre de Creació Musical

El Centre de Creació Musical acollirà un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical, que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular que hem escoltat centenars de vegades i dels quals analitzarem tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres com el context en què van aparèixer.

“Master of Puppets”, tercer àlbum d’estudi de la banda estatunidenca de thrash-metal Metallica, publicat el 3 de març del 1986, amb la producció de Flemming Rasmussen, va ser el primer en una discogràfica important (Elektra Records).

Per a Metallica va ser el tercer àlbum d’estudi de la seva discografia i segurament un dels discos més lloats del heavy-metal que inclou la cançó principal, homònima al nom del disc, considerada per molts fans com la millor de Metallica. El disc ha venut fins ara més de set milions de còpies a tot el món, tot i que durant el seu any de llançament només va arribar al número 29 dins del “Billboard”, però va aconseguir romandre 72 setmanes a les llistes. Va ser el primer treball de la banda certificat amb un Disc d’Or (1986), i finalment ha estat sis vegades Disc de Platí (2003).

A l’estiu del 1986 van començar la gira de presentació del disc, amb alguns problemes de salut d’un dels membres (James Hetfield s’havia trenacat el canell abans d’iniciar la gira). Durant el setembre, amb tots els membres del grup a l’autocar de gira van patir un accident que va causar la mort del fins aleshores baixista del grup, Cliff Burton, que va ser substituït pel baixista de Flotsam and Jetsam, James Newsted.