SESSIONS LP #3 “AGAINST THE GRAIN” DE BAD RELIGION A CÀRREC DE ERIC FUENTES (THE UNIFINISHED SYMPATHY)

Dijous 20 de desembre 2018


Data: Dijous 20 de Desembre 2018
Hora: 19:00
Durada: 2 hores
A càrrec de: Eric Fuentes (THE UNFINISHED SYMPATHY)
Lloc: Centre de Creació Musical
Preu: GRATUÏT
El Centre de Creació Musical acollirà un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular que hem escoltat centenars de vegades i dels quals analitzarem tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres com el context en què van aparèixer.

Against the great és l’últim treball de la trilogia del 88-90 on Bad Religion avança punts en la seva carrera. La banda estén l’escriptura establerta en Suffer i materialitza lletres carregades de teories, hipòtesis, ideologies, metàfores i analogies en temes que mantenen i acomiaden el so cru que va caracteritzar el punk californià dels 80. De fet molts del seguidors consideren l’àlbum una espècie “Greatest Hits” de la banda, fins al punt que Bad Religion van arribar a fer un 90% de l’àlbum en els seus directes de l’època.

En una entrevista del 2010, Greg Graffin va explicar que el significat de Against The Grain va sorgir d’una sèrie de fonts històriques que demostren que per als peixos és més fàcil nedar corrent avall que cap amunt quan l’aigua està fluint. Per Graffin, l’analogia amb l’ésser humà suggereix que encara que la vida impulsa sempre una direcció, és més gratificant intentar buscar altres camins per tal d’adquirir coneixement.