SESSIONS LP #1 “GRACE” DE JEFF BUCKLEY A CÀRREC DE PAVVLA

Dijous 25 d'octubre 2018


Data: Dijous 25 d’octubre 2018
Hora: 19:00
Durada: 2 hores
A càrrec de: Paula Jornet (PAVVLA)
Lloc: Centre de Creació Musical
Preu: GRATUÏT
El Centre de Creació Musical acollirà un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular que hem escoltat centenars de vegades i dels quals analitzarem tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres com el context en què van aparèixer.

Grace és el primer i únic disc d’estudi gravat per cantautor nord-americà Jeff Buckley, editat el 23 d’agost de 1994, tres anys abans de la seva mort. En ell, el músic llueix la seva bella i especial veu, com també la seva sensibilitat única per a la composició i interpretació musical, les quals van portar a l’àlbum a convertir-se en una obra mestra de tots els temps. Si bé inicialment l’àlbum va obtenir poques vendes, les que només li van permetre arribar fins al lloc núm 149 als Estats Units, va rebre una àmplia i aclamada acollida a la crítica especialitzada. A partir de la mort de Buckley el 1997, l’àlbum sembla atreure nous fans cada any i ha venut fins el moment al voltant de 2 milions de còpies a tot el món.

La revista Mojo va qualificar a l’àlbum com el clàssic de rock modern número 1 de tots els temps. Grace va ser triat mitjançant una enquesta al públic com el segon àlbum favorit d’Austràlia a My Favourite Album, un especial de televisió realitzat per l’Australian Broadcasting Corporation i transmès el 3 de desembre de 2006, quedant per davant d’àlbums com Abbey Road de The Beatles, Led Zeppelin IV de Led Zeppelin i OK Computer de Radiohead.